20 Mart 2012 Salı

Restorasyon Beklentileri ve Gerçekler

Planlar, planlar, şu zamana biter, baharda ince işler, yaza binerim... Klasik araba restore ettirmiş, etmiş, uğraşmış herkesin başına gelmiş ve gelecek olan bitiş süresi kaymaları.

Kış vakti fiber işi zor oluyor, kuruma süresi uzuyor. Şöyle eski yazılara baktım, önce Ocak sonuyken, Şubat ortasına erteledik, şimdi Mart bitiyor ve diyebiliyorum ki ay sonu boyaya gider, artık önümüzü daha rahat görüyoruz.                                                                                                               Yanda, burnumuzu estetiği yapılmış olarak görüyorsunuz, tabi biz estetikle gerçek haline döndürdük.
Mithat ustaya geçen gün Gürcan'la birlikte yaptığımız ziyarette artık olayı bağladık, 1 haftaya boyaya hazır araba. Sonra gidip EDA 68' de boyamış olan Kuzey Servis's gittik. Orhan da sağolsun Nisan başı alacağı STC'yi en geç Mayıs ortasına bitirecek. Astarı epoksi katkılı atacağız ki hem boyayı iyi alsın hem de kemik gibi altta sağlam dursun diye. 1.5 ay da boya yedikten sonra geriye kalan işler:
  • Motor: Boya süresince rektifiye olacak
  • Döşeme: 1 hafta boyadan sonra üzerinde yaptıracağım.
  • Elektrik: 2 hafta alır diye düşünüyorum ama emin değilim, kontrol etmek lazım.
  • Aksesuar, ince iş: 1 hafta
dersek, geçmişten ders almamış bir kişi olarak yine bir tarih veriyorum: HAZİRAN ORTASI sokaklara çıkarız, ya da sonu, hadi Temmuz başı diyelim :)



Şimdi gelelim Mithat Usta'nın işçiliğine. Motor kapağını o kadar güzel yapmış ki orijinali bu kadar düzgün müydü merak ediyorum. Aralık mesafesi her yerde sabit, anahtarı soktun mu araya baştan sonra sıkı bir şekilde aralığı dolaşıyor.


Stopların yeri de bozulmuştu, Mithat Usta onları da orijinal hale getirdi. Gerçi sol taraf kalıptan çıkıp monte olurken biraz dönmüş. Sola dış stopa bakarsanız hafif bir eğiklik var, ben bunu yazdığım sırada Mithat Usta onu ısıtarak tesfiyeye getirecek.



Arabanın içine bakınca hala nasıl olacak da bu haftaya boyalık olacak diyorum ama ilk sefer yaparken böyle oluyor herhalde, inşaatta da olduğu gibi ince işe geçince çehre bir anda değişiyor.

Altta ise yeni öğrendiğim bir şey var, gerçi fotoğraflarda anlaşılıyor mu tam emin değilim ama STClerin sol arka çamurluğu, kalıp hatası nedeniyle biraz daha çıkık dışa doğru. Normal bakarken anlaşılmıyor, insan gözü seçmiyor ama iki tarafa dikkatli bakınca farkı görebiliyorsunuz. Biz onu da düzelterek STCnin güzel çizgisinin hak ettiği kusursuzluğu sağlamaya çalışacağız.


   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder